SEY:n ELÄINTEN VIIKKO 4.10-10.10.2018

Tämän vuoden Eläinten viikon teema on vastuullinen lemmikin hankinta.  SEY on viettänyt Eläinten viikkoa vuodesta 1959.

 

* Auta lopettamaan pentutehtailu. Osallistu Eläinten viikon keräykseen Frank-pennun muistoksi. Lue lisää

* SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto järjestää Eläinten viikolla 4.-10.10. verkkoluentojen sarjan lemmikin hankintaa harkitseville ja lemmikin jo omistaville. Luennot alkavat kello 17 ja kestävät noin 1,5-2 tuntia. Facebook event ja lisätietoa

Jyrsijöiden ja lintujen hyvä hoito
Torstaina 4.10.2018 klo 17
Harkitsetko lemmikkijyrsijöiden tai lintujen hankkimista, tai onko sinulla jo sellaisia? Tiedätkö varmasti, millaisia tarpeita lemmikeilläsi on? Tietokirjailija, biologi Helena Telkänranta puhuu lemmikkijyrsijöiden ja lintujen hyvästä hoidosta.

Vastuullinen koiran hankinta
Maanantaina 8.10.2018 klo 17
Oletko hankkimassa koiraa? Miten hankkia koira vastuullisesti? Mitä on pentutehtailu ja miten voin varmistaa, ettei tuleva koirani ole pentutehtaasta? Millaisia jalostuksesta aiheutuvia terveysongelmia koiralla voi olla ja kuinka voin minimoida riskit? Eläinlääkäri Suvi Heinola puhuu koiran hankinnasta, pentutehtailusta ja jalostuksesta.

Kissan hyvinvointi ja virikkeellistäminen
Keskiviikkona 10.10.2018 klo 17
Nukkuuko kissasi paljon? Onko sillä tylsää? Tekeekö se harmillisia tihutöitä tai jahtaako se varpaitasi? Suosiota niittäneen Kissanhoidon käsikirjan kirjoittaja Päivi Ylikorpi kertoo, kuinka voit virikkeellistää kissaa ja varmistaa sen henkisen hyvinvoinnin.

Luennot järjestetään verkkoluentoina, linkki ilmoitetaan myöhemmin tässä tapahtumassa. Luentoja voi tulla kuuntelemaan myös paikan päälle. Tapahtumapaikkana toimii auditorio osoitteessa Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki. Tervetuloa!

* SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto avasi 2.10.2018 Eläintaito.fi-verkkokurssin. Kurssi on yli 12-vuotiaille nuorille suunnattu kokonaisuus eläinsuojelusta, eläinten hyvinvoinnista ja vastuullisesta eläimen omistamisesta. Kurssilla kartutetaan tärkeitä tietoja ja taitoja sekä tiedostetaan ja koulitaan omia ajatuksia ja asenteita eläinten tarpeisiin, hyvinvointiin ja eläinsuojeluun liittyen. Eläintaito.fi-kurssilla käydään läpi perusasioita eläinten tarpeista, tunteista ja pito-olosuhteista. Kurssin sisältö perustuu ajantasaiseen, tutkittuun tietoon. Kurssin pääpaino on lemmikkieläimissä. Kurssin avulla kenellä tahansa on mahdollisuus kehittyä paremmaksi lemmikinomistajaksi sekä ylipäätään pohtia lemmikin omistamista. Kurssi auttaa myös miettimään, onko pakko omistaa eläintä voidakseen nauttia niiden seurasta.

* Eläinten viikon materiaaliin voi tutustua ja tilata osoitteessa sey.fi/tilauslomake.