Vaasanseudun eläinsuojeluyhdistys ry

VESY on Suomen suurimman eläinsuojelujärjestön, SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n, jäsenyhdistys, ja toimintamme tapahtuu vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusten varassa. Jo vuodesta 1961 saakka VESY on järjestänyt erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia tukeakseen sekä paikallista eläinsuojelutoimintaa että avuntarpeessa olevien vähävaraisten yksityishenkilöiden lemmikkejä. Perintönä ja lahoituksina saaduilla varoilla tuemme mm. vähävaraisten ihmisten eläintenpitoa ja pyrimme edistämään paikallisten eläinten hyvinvointia ja ennaltaehkäisemään tulevaisuuden ongelmia.

Kodittomat ja löytöeläimet
Vesyllä ei ole omaa eläinhoitolaa. Löytöeläinten vastaanottopaikkana Vaasassa toimii Koiratarha Kulkuri. Myös Vaasan Kissatalo ottaa vastaan kissoja esim. suoraan kodeista, jotka joutuvat niistä luopumaan. Vesy tukee löytöeläimiä esimerkiksi osallistumalla koiratarha Kulkurin tilaisuuksiin ja ruokakeräyksiin. Jäsenemme tekevät myös vapaaehtoistyötä tarhalla.

Yksityishenkilöiden tukeminen
Järjestämme säännöllisesti kolli- ja narttukissojen leikkaus- ja sirutustempauksia, joihin (ensisijaisesti vähävaraiset) henkilöt voivat ilmoittaa oman kissansa hoidettavaksi huomattavasti normaalia hintaa pienemmällä summalla. Tuemme vähävaraisten henkilöiden eläimiä muissakin eläinlääkärikustannuksissa hakemusten perusteella ja organisoimme joulupussikeräyksiä.

Tapahtumat
Syksyisin Eläinten viikolla järjestämme tapahtumia, joiden tuotto käytetään kodittomien eläinten hyväksi. Lisäksi olemme järjestäneet eri yhteistyökumppaneidemme kanssa useamman hyvin menestyneen koirien Match-shown, joiden varat olemme myös ohjanneet eteenpäin käytännön eläinsuojelutyöhön.

Eläinsuojeluneuvonta
Vaasan alueella toimii kaksi Sey:n kouluttamaa ja valtuuttamaa vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa, Maija Raatikainen ja Heljä Kurunmäki. Vuosittain tilastoidaan 230-300 ilmoituksiin perustuvia käyntejä, puheluita ja sähköpostineuvontaa suomen- ja ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Yhteistyö eläinsuojeluviranomaisten kanssa on tärkeää. Raatikainen on myös mukana kattojärjestön SEY:n hallituksessa ja toimii SEYn neuvojatyöryhmän puheenjohtajana. Vesyllä on myös oma eläinsuojeluneuvoja, Suvi Mäkelä, jonka pääasiallinen vastuualue on luonnonvaraiset eläimet.

Ennaltaehkäisevä nuorisotyö
Neuvojamme ja eläintaitokouluttajamme järjestävät esim.kouluissa vierailuja ja luentoja. Valistus- ja koulutustyö on oleellinen osayhdistyksemme toimintaa ja SEYn materiaalia jaetaan valtavasti.

SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto ry
Kattojärjestömme Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY tekee käytännön työtä eläinten olojen hyväksi eläinsuojeluvalvonnalla ja valistustyöllä. SEY on toiminut eläinten hyvinvoinnin puolesta jo vuodesta 1901 saakka ja sillä on toimivat keskusteluyhteydet päättäjiin ja viranomaisiin. SEY jakaa tietoa eläinten tarpeista, hyvästä kohtelusta ja niistä keinoista, joilla meistä itse kukin voi auttaa eläimiä. SEY vaikuttaa päättäjiin, kouluttaa, valistaa ja ottaa kantaa. SEY:n toiminnan piiriin kuuluvat kaikki eläimet. SEYllä on 41 jäsenyhdistystä ja noin 100 eläinsuojeluvalvojaa sekä -neuvojaa.

Pelkkä hyvä tahto ei auta eläimiä — ainoastaan toimimalla eläinten olot paranevat. Sinäkin voit omalta osaltasi auttaa eläinten asiaa liittymällä SEY:n jäsenyhdistykseen.

Lähteet:
SEY